En stressig dröm!

Som jag skrivit hela tiden så är detta yrket helt och hållet min dröm, något jag hela tiden strävar efter att bli bättre i!
Jag hade aldrig någonsin kunnat jobba de timmar och de pass jag gör om jag inte älskade känslan som jobbet ger mig.
 
Helgen som var nu så jobbade jag i snitt 14h/dygn, det var galet hektiskt, men ack så mkt jag fick göra och lära mig! Jag har fått sätta kanyler (och känslan att lyckas på första försöket är obeskrivlig, haha), köra massa prover, arbeta som ett team med veterinären och massa massa annat. Jag har haft SÅ roligt. Mina vänner som inte är i yrket tycker jag är ganska knasig när jag berättar om hur glad man blir när en diarré ändrar konsistens till fast bajs, för det betyder att det går åt rätt håll, eller när tiken som inte kan föda valparna naturligt kommer ut från operationmed 5 friska små valpar! Det är många som inte förstår känslan i kramen man får för att man hämtat en kopp kaffe till en trött och orolig djurägare, eller när man suttit vakt för att kolla hjärtfrekvensen på en hund i 2h. Sen får man inte glömma känslan när man som team lyckas vända en kritisk situation till något bra, det är riktig lycka!
 
Helt enkelt vill jag bara säga att jag älskar mitt jobb och det finns inget som går upp mot att lära sig mer. Det är det som gör att jag orkar med så hektiska dagar, med föreläsningar, egna studier och jobb ca 70%. Jag vill bara suga åt mig all kunskap i alla mina otroligt bra böcker (och svindyra haha) så att jag kan hjälpa mina patienter på bästa möjliga sätt. Men det kommer, jag jobbar på det!
 
Jag hade i lördags jobbat i 14h, klockan var 23 på kvällen och jag tog en taxi till Uppsala slott för att gå på bal. Man kan ju liksom inte missa en bal på slottet, haha! Att gå från klinik-klädd till balutstyrsel på mindre än 1h var otroligt roligt och att sedan få mingla på ett vackert slott med likasinnade djurmänniskor och mina 2 bästa vänner för att fira veterinärstudenterna som fått sin legitimation fick mig att sända en tacksam tanke över hur mitt liv ser ut <3
 
Just nu är jag lite begravd i en kurs i anestesiologi, som sägs vara den mest hektiska kursen under utbildningen. Vilket jag nog håller med om, herregud vad mkt information, långa dagar och stora arbeten och TRE (3!!!) tentor om nåra veckor. Spännande då det är detta jag tror jag vill specialisera mig inom men otroligt påfrestande :)
 
Jag bjuder på lite bilder från helgen :D Kram på er!
 
Stor fördel med jobbet - valpgos!
 
En normal plugg-syn!
 
En bild på mig efter ett tufft arbetspass!
 
En otroligt söt och efterlängtad valp efter en mkt lång förlossning som ledde till kejsarsnitt!
 
Detta är en katt jag räddade i somras med hjälp av kollegor, då var hon tsm med sina 2 syskon endast 3 veckor gamla och dumpade i en låda... härom dagen kom de in alla 3 för kastrering, lycka! (De fick flytta till samma hem alla 3!)
Mitt i alla studier försöker jag vara en bra matte till mina 2 pälsbollar Lace och Isaiah! Här är Lace i snön <3
Jag och min flicka!
På promenad i ett vintrigt Uppsala!
 
Jag och min lilla prins Isaiah!
Promenad! :D
 
 
 En bild på mig från balen på Uppsala slott :)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :